其他刊物

全城減鹽減糖

Facebook 專頁
全城減鹽減糖 Facebook 專頁

Instagram
https://www.instagram.com/hkassr

 

《糖分過高》- St John Band(原曲: 上帝愛我/同步過冬)

 

【全城支持少・確幸】星級食府率先支持少・確幸

 

《少鹽、少糖、少。確幸》開幕禮

 

恆仔x小花(譚杏藍)《愛情魔法藥》一鏡到底(「少鹽、少糖、少・確幸」主題曲)

 

【少‧確幸新年快樂】財神安德尊跟大家拜年

 

【全城支持少‧確幸】1

 

食得LIGHT 值得LIKE

【愈少,原來愈Charm!】個人魅力唔係講緊你扮得有幾靚,而係睇你食得有幾健康。等陳家樂 Carlos Chan 同大家分享佢有幾識揀!揀少鹽少糖嘅美食,原來都可以好似佢咁由內Charm到外!

 

不再油鹽

【高呼《不再油鹽》!】 今次降低食物中鹽和糖委員會邀請到由各界醫護人員組成嘅 St John Band,以親自改編而成嘅《不再油鹽》,希望將少鹽少油嘅健康飲食文化,感染大家加入「減鹽減油」嘅行列!你預備好俾我哋「洗腦」未?

2019年5月30日